سئو چیست؟
سئو مخفف عبارت Search Engine Optimization یا به عبارتی بهینه سازی برای موتورهای جستجو می باشد. هر چه سایت شما به استاندارد های موتور های جستجو نزدیک تر باشد امکان جذب بازدیدکنندگان بیشتری خواهید داشت .
برای اینکه بتوانید جایگاه بهتری در رتبه بندی نتایج داشته باشید باید بدانید که فاکتورهای زیادی در بهبود عملکرد سایت شما تاثیرگذارند.
یکی ازاین فاکتورها رعایت اصول و استاندارد ها در کدنویسی بر اساس قواعد سئو است
که به اصطلاح سئو تکنیکال نامیده می شود.
هدف از سئو
به زبان ساده ، SEO به موتور های جستجو نشان میدهد که محتوای شما بهترین نتیجه برای موضوع مورد نظر است .
اگر می خواهید ترافیک بیشتری را به صفحات خود جذب نمایید ، باید الگوریتم Google را درک کرده و قوانین آن را رعایت نمایید .
یک نکته ی مهم در ارتباط با سئو سایت : گوگل صفحات وب را رتبه بندی می کند ، نه وب سایت ها را . در نتیجه اینکه اگر تنها صفحه اصلی و یا کلیت وب سایت شما ، به صورت حرفه ای طراحی شده باشد اما صفحات داخلی شما خالی از محتوا بوده و یا محتوای نامناسب داشته باشند عملا رتبه ی خوبی را در گوگل کسب نخواهید کرد .
لازم است که شما برای هر کلمه ی کلیدی مربوط به محتوای وب سایت خود یک صفحه یا مقاله ایجاد نمایید تا کاربران با جستجوی کلمه ی کلیدی مد نظر خود به سایت شما هدایت شوند .
سئو چگونه کار می کند؟
موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ از ربات ها برای خزیدن صفحات در وب استفاده می کنند ، از سایتی به سایت دیگر می روند ، اطلاعات مربوط به آن صفحات را جمع آوری کرده و در یک فهرست قرار می دهند.
فهرست را مانند یک کتابخانه ی بزرگ در نظر بگیرید که در آن کتابدار می تواند کتاب (یا صفحه وب) را جمع آوری کند تا به شما کمک کند دقیقاً آنچه را که در آن زمان به دنبال آن هستید پیدا کنید.
ربات های جستجو دقیقاً برآورد می کنند که یک وب سایت یا صفحه وب چقدر می تواند کاربر را به هدف خود از سرچ نزدیک نماید.
برخلاف تبلیغاتی که با دریافت هزینه انجام میشود شما نمیتوانید به موتور جستجو هزینه پرداخت نمایید تا رتبه ی بالا تری را در گوگل بدست آورید . سئو یک استراتژی بلند مدت و زمان بر است .
الگوریتم گوگل
میزان رتبه هر صفحه توسط الگوریتم گوگل تعیین می شود . عوامل رتبه بندی گوگل را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
عوامل سئو داخلی
رتبه بندی صفحات شما تا حدی با عوامل درون صفحه تعیین می شود. عوامل سئو داخلی مواردی هستند که در وب سایت شما تأثیر مستقیم دارند. این عوامل داخلی شامل جنبه های فنی (به عنوان مثال کیفیت کد و سرعت سایت شما) و جنبه های مربوط به محتوا ، ساختار وب سایت شما و ... می باشند .
عوامل SEO خارج از صفحه
علاوه بر عوامل SEO در صفحه ، رتبه بندی شما نیز توسط چند عامل سئو خارجی نیز تعیین می شود. این عوامل شامل پیوندهای سایر وب سایت ها ، فعالیت های بازاریابی و ... است که در وب سایت شما اتفاق می افتد. اما تأثیرگذاری بر این عوامل سئو خارج از صفحه دشوارتر باشد. تاثیر گذاری این عوامل به تعداد و کیفیت پیوندهایی است که به سایت شما مرتبط میشوند.
هرچه سایتهایی که به وب سایت شما لینک داده میشوند ، باکیفیت تر باشند ، موقعیت شما در Google بالاتر خواهد بود.
برترین ابزارهای سئو
ابزارها و نرم افزارهای زیادی وجود دارد که میتوان برای بهینه سازی وب سایت از آن ها کمک گرفت. در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره خواهیم کرد:
کنسول جستجوی Google : کنسول جستجوی Google (که قبلاً به عنوان "ابزار گوگل وب مستر" شناخته می شد) یک ابزار رایگان است که توسط Google ارائه می شود . GSC رتبه بندی و گزارش ترافیک کلمات کلیدی و صفحات اصلی را ارائه می دهد و می تواند به شناسایی و رفع مشکلات کمک کند.
Google Ads - Keyword Planner: این ابزار یکی دیگر از ابزارهای رایگان است که توسط Google ارائه شده است. می تواند یک ابزار عالی برای استفاده از SEO باشد زیرا پیشنهادات کلمه کلیدی و میزان جستجوی کلمات ارائه می دهد ، که می تواند هنگام انتخاب کلمات کلیدی مفید باشد.
ابزارهای تجزیه و تحلیل لینک ها: ابزار های AHREFs و Majestic ابزاری برای تجزیه و تحلیل لینک ها هستند. و به کاربران این امکان را می دهد تا تجزیه و تحلیل کنند که کدام وب سایت ها به وب سایت خود یا وب سایت های رقبا لینک دارند .
از چه مواردی اجتناب کنیم؟
تکرار بیش از حد کلمه ی کلیدی
پیوند دادن به صورت غیر طبیعی و نامرتبط
مخفی کردن کلمات کلیدی و لینک ها
محتوای غیر کاربردی و نامناسب
نتایج جستجوی ارگانیک یا طبیعی
در جستجوی گوگل با پرداخت هزینه و تبلیغات نمایش داده نمیشوند . از طریق جستجوی کاربران در گوگل به صورت طبیعی نمایش داده خواهند شد. و بر اساس امتیازی می باشد که توسط گوگل کسب میکنند. در واقع همان نتایجی هستند که در مرورگر گوگل توسط رعایت اصول سئو سایت رتبه کسب کرده اند.
زمانی که عنوانی را در گوگل جستجو مینمایید و در کنار ان ها حروف AD را مشاهده میکنید این نتایج مربوط به تبلیغات پولی گوگل هستند به این نوع از تبلیغات ، تبلیغات PPC میگویند .