معرفی 3 الگوریتم گوگل

1400/08/17 در ساعت 13:18:00

موتور های جستجو از جمله گوگل دارای الگوریتم هایی هستند که طبق آنها سایتها را در نتایج خود رتبه بندی می کنند.

معرفی 3 الگوریتم گوگل

با وجود حجم زیاد اطلاعات موجود در صفحات وب، پیدا کردن چیزی که به دنبال آن هستیم تقریبا غیر ممکن خواهد بود. گوگل برای دسترسی به بهترین پاسخ ، الگوریتم هایی را نوشته و صدها میلیارد صفحات وب را در فهرست جستجوی خود مرتب کرده و مرتبط ترین و مفیدترین آنها را در کسری از ثانیه برای ما نمایش می دهد. موتور های جستجو از جمله گوگل دارای الگوریتم هایی هستند که طبق آنها سایتها را در نتایج خود رتبه بندی می کنند . الگوریتم در سئو به زبان ساده به معنی فرمول و نحوه محاسبه رتبه بندی سایت های می باشد. الگوریتم هایی که از سمت گوگل معرفی می شوند، تاثیر مستقیمی روی ترافیک سایت شما خواهند داشت. این الگوریتم ها برای دقیقتر شدن، هر چند وقت یک بار به روز رسانی می شوند. بنابراین بهتر است به عنوان متخصص سئو همواره از الگوریتم های جدید و به روز رسانی های گوگل مطلع باشید.
این موتور جستجوی قدرتمند فقط از یک الگوریتم استفاده نمی کند. بلکه از مجموعه ای کامل از الگوریتم ها تشکیل شده تا بتواند دقیق ترین پاسخ را در نتایج جستجوی خود نمایش دهد. در ادامه به معرفی 3 الگوریتم معروف گوگل به نام های پاندا , پنگوئن و مرغ مگس خوار می پردازیم.







1.الگوریتم گوگل پاندا

گوگل پاندا نام الگوریتم جدید شرکت گوگل در رتبه بندی صفحات است که برای اولین بار در فوریه 2011 آغاز به کار کرد.

این الگوریتم نتایج جستجو را تا حدی تغییر داده و به شدت با متن های کپی شده و کم ارزش مبارزه می کند. در فروردین ماه 1391 بود که تأثیرات این الگوریتم روی زبان پارسی توسط مدیران سایت های ایرانی نیز مشاهده شد و این موضوع باعث گردید سایت هایی که متن دیگر سایت ها را کپی می کردند در نتایج گوگل به شدت افت کنند و یا حذف شوند.

برای  بهینه سازی وب سایت خود بر اساس الگوریتم پاندا چند راهکار کلی وجود دارد :


1- افزایش زمان ماندگاری در سایت: پاندا به مقدار زمانی که افراد در وب سایت شما می مانند اهمیت میدهد، از نظر آن وب سایت هایی که دارای طراحی استاندارد باشند و اصول سئو سایت را به درستی رعایت کرده باشند و همچنین مطالب مفیدی که کاربران به دنبال آن هستند را ارائه بدهد می توانند افراد زیادی را به خود جذب کنند پس قطعا وقتی افراد وارد آن سایت ها شوند، مدتی را در آن وب سایت ها می مانند و از آن بهره میبرند، اما اگر سایتی فقط سعی کرده باشد کاربر را به سمت خودش  هدایت کند و مطلب مورد نظر را ارائه ندهد قطعا کاربر آن سایت را فوری می بندد.

پاندا رتبه سایت هایی که کاربران آنها را خیلی زود ترک می کنند کاهش می دهد و به نسبت سایت های مفیدی که کاربران در آن مدتی را صرف میکنند را به نتایج بالاتر گوگل هدایت میکند


2- افزایش گردش در سایت: برای افزایش گردش در سایت باید کاربران را ترغیب به دیدن بخشهای دیگر سایتتان کنید، با ساخت لینک های داخلی در میان مطالب سایت و یا پیشنهادهای شگفت انگیز واقعی میتوانید کاری کنید که کاربر بعد از وارد شدن به یکی از صفحات سایت شما به بخش های دیگر آن نیز مراجعه کند. این موضوع از دید پاندا بسیار مهم محسوب میشود.


3- شبکه های اجتماعی: با توجه به افزایش استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی امروزه وجود هر فرد و سازمانی در شبکه های اجتماعی امری ضروری محسوب میشود، میزان فعالیت شما در شبکه های اجتماعی و محبوبیت وب سایت تان در میان کاربرانی که در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند بسیار برای پاندا اهمیت خواهد داشت و آن وب سایت و یا صفحاتی از وب سایت را که توسط افراد زیادی به اشتراک گذاشته شود و یا محبوب شود را در اولویت قرار خواهد ً داد، زیرا می داند در شبکه های اجتماعی مطالبی واقعا منتشر و محبوب می شوند که محتوای مفید و جالبی داشته باشند.


4- برندسازی اینترنتی: امروزه ضرورت برند سازی بر کسی پوشیده نیست. برند سازی اینترنتی موضوعی بسیار گسترده می باشد، اما اگر بخواهیم آن در چند جمله خلاصه کنیم، میتوان گفت: ایجاد یک تصویر ذهنی برای کاربر زمانی که نام برند شما را می شنود به طوری که برند شما احساس و یا رفع نیاز خاصی را در مشتری ایجاد کند، اما چطور این موضوع می تواند به پاندا مربوط شود! پاندا وب را بررسی می کند و متوجه میشود که چقدر درباره شما و وب سایتتان در وب گفتگو شده است و به بخشهای مختلف وب سایت شما لینک داده شده است، به عنوان مثال گفتگوهایی که در انجمنهای آنلاین صورت میگیرد و یا لینکهای که وبلاگ نویس ها به بخشهای مختلف سایت شما میدهند میتواند به پاندا بگوید که این سایت تا چه حد برند سازی شده است و محبوبیت آن در وب تا چه حد میباشد.

شما وقتی کلمه ای را جستجو میکنید روی کدام سایت کلیک میکنید؟ سایتی که میشناسید سایتی که برند آن برای شما آشناست یا سایت های که برای اولین بار است انها را میبینید باور کنید که روی سایتهای اشنا کلیک میکنید درست اهمیت برند سازی در این الگوریتم اینجا مشخص می شود که نرخ کلیک شما فوق العاده بیشتر می شود.


2.الگوریتم گوگل پنگوئن  الگوریتم پنگوئن

گوگل پنگوئن الگوریتم جدید گوگل است که در تاریخ 24 آوریل سال 2012 منتشر شد. هدف از این الگوریتم جدید برخورد با وبسایت هایی می باشد که در آنها اصولی که گوگل به آنها اعتقاد دارد رعایت نشده است. این الگوریتم موجب شد تا بسیاری از وب سایت های مطرح دنیا که به صورت نامتعارف در صفحات نخست گوگل بودند را پیدا کند و به رده های پایین بکشاند لازم به ذکراست که بسیاری از این وب سایت ها خوب بودند ولی به دلیل تبادل لینک نادرست با وب سایتهای کم اهمیت رتبه خود را از دست دادند یا به عنوان سایتهای اسپم شناخته شده اند.

الگوریتم پنگوئن در واقع با لینک سازی ضعیف و بهینه سازی نادرست به شدت مبارزه می کند. گوگل تأکید دارد این الگوریتم جهت پاکسازی سایتها و پاداش دادن به سایتهای درست و باکیفیت بالا منتشر شده است. لینک سازی دارای اصول و قوانینی می باشد که گوگل با آن بسیار هم سازش خواهد داشت اما اگر به عنوان مثال سعی کنید لینکهای بسیاری را خریداری کنید و یا از سایتهایی که لینک می فروشند لینکهای با مدت محدود بگیرید آنجاست که پنگوئن به سراغ شما خواهد آمد و بر خلاف تصور شما افت بسیار شدید در نتایج گوگل خواهید داشت.

اما اکنون برای دوستی با پنگوئن چه باید کرد؟

1- قوانین گوگل را بشناسید و همیشه به روز باشید

2- سعی کنید محتوای خود را ارزشمند و مفید کنید.

3- از تبادل لینک های نادرست و مشکوک دوری کنید.

4- اگر نمی توانید لینک سازی صحیح انجام دهید از متخصصان سئو کمک بگیرید.

5- روی وب سایت خود وقت بگذارید و به فکر بهبود موقعیت آن باشید.

6-سعی کنید وب سایت خود را برای کاربران بهینه کنید نه برای موتورها جست و جو.

مواردی که باعث می شود سایتها در الگوریتم گوگل پنگوئن نمره منفی بگیرند عبارت اند از :

1- تبادل لینک با سایت های مختلف که دارای لینک خروجی زیاد هستند

2- لینکهای خروجی زیاد به سایت های دیگر و ارائه بک لینک به سایتهای مختلف

3- ایجاد هرگونه کمپین لینک خلاف و غیرمعمول برای افزایش رتبه سایت


3.الگوریتم مرغ مگس خوار  

 الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل،  بر خلاف دو الگوریتم قبلی یک افزونه ضد اسپم نیست بلکه افزونه ای برای تجزیه و تحلیل عباراتی است که کاربران آنها را جستجو میکنند.

گوگل با این کار میتواند نتایج بهتری را به کاربران نمایش دهد. در واقع الگوریتم جدید گوگل تأثیری در نتایج رتبه بندی به ً طور مستقیم ندارد و صرفا عباراتی را که کاربر جستجو کرده بررسی می کند و بر اساس خواسته های کاربر سعی میکند بهترین نتیجه را نمایش دهد. اما خوب اگر این الگوریتم در نتایج وب سایت تأثیرگذار است پس دیگر نیازی نیست ما برای بهبود سایت مان در این مورد اقدامی انجام دهیم؟ موضوع به همین سادگی هم نیست، مرغ مگس خوار به شدت به بررسی نیازهای کاربران و مواردی که جستجو میکنند اهمیت می دهد، اگر شما هم به این موضوع اهمیت بدهید قطعا توسط مرغ مگس خوار به کاربران بیشتری در گوگل پیشنهاد خواهید شد.

این الگوریتم توجه ویژه گوگل به نیاز کاربران و عبارات جستجو شده را نشان می دهد. شما نیز می توانید با تحلیل عباراتی که کاربران سایت شما به دنبال آن هستند مطالب مفیدتری تولید کنید و محتوای خود را طبق عباراتی که مخاطبین شما به دنبال آن هستند تولید نمایید.

در نهایت اگر وب سایت شما توسط گوگل و الگوریتم های آن مورد حمله قرار گرفته است و افت شدیدی داشته اید باز هم راهی برای بازگشت به جایگاه قبلی وجود دارد. شما میتوانید با رعایت نکات گفته شده ، در ابتدا وب سایت خود را بهبود بخشید و بعد از طریق ابزار وب مستر گوگل برای وب سایت خودتان درخواست تجدید نظر بدهید، گوگل بعد از مدتی مجدد سایت شما را بررسی نموده و در صورتی که واقعا تغییرات جدید مطابق با اصول سئو سایت باشد، مجدد شما را به جایگاه قبلی بازخواهد گرداند.



نظر جدید
0%